środa, 24 sierpnia 2016

Koperkowa pierś z kurczaka z mlekiem kokosowym





     Często przyrządzam pierś z kurczaka , jest bardzo smaczna w każdej formię , tu zapraszam na soczystą pierś z kurczaka z dużą ilością koperku, cebuli i mleka kokosowego,bardzo fajne smakuje z ryżem , bądź pure,zapraszam do spróbowania .

Składniki 

1 pierś podwójna 
1 duża cebula 
1 pęczek kopru 
1 łyżeczka kurkumy 
1 łyżeczka curry 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
sól różowa himalajska 
 4 łyżki mleka kokosowego 
1 łyżeczka czosnku granulowanego 


Wykonanie 

Pierś z kurczaka kroję w średnią kostkę , kiedy mam już mięso pokrojone , obieram cebulę i także kroję w kostkę i dodaję do mięsa , następnie koper siekam i dodaję do naszego mięsa , kiedy mamy dodaną cebulę i koper , dodaję wszystkie nasze przyprawy i dokładnie mieszam , przykrywam folią aluminiową i odstawiam na całą noc do lodówki .
 Na następny dzień mięso wyciągam z lodówki , na dobrze rozgrzaną patelnie wykładam pierś z kurczaka i smażę około 15 minut , następnie dodaję mleko kokosowe oraz pół szklanki wody, gotuję na małym ogniu aż płyn nam lekko wyparuje , kiedy płyn nam troszkę wyparował , danie jest gotowe do podania , super smakuje z ryżem .









                                                           Smacznego 

Prześlij komentarz