niedziela, 7 sierpnia 2016

Jogurtowe udka



  Fajne danie na okazję z rodzinną i nie tylko , przedstawiam jogurtowe udka w przyprawach , fanie smakują  więc zapraszam do wypróbowania przepisu .

12 udek ( pałek ) 
3 łyżeczki curry 
3 łyżeczki kurkumy 
2 łyżeczki pieprzu czarnego 
2 łyżeczki papryki czerwonej 
pół łyżeczki cynamonu 
1 duża cebula 
sól do smaku 
1 duży jogurt 

Wykonanie 

Mięso dokładnie myję i osuszam , cebulę kroję w kostkę i przesmażam na odrobinie oliwy i dodaje do osuszonego mięsa , następnie dodaje wszystkie przyprawy , oraz jogurt i doprawiam solą , wszystko dokładnie  mieszam tak aby jogurt pokrył całe mięso .
Jak mamy już przygotowane mięso w jogurcie , oraz w przyprawach to przykrywam miskę folią aluminiową i wstawiam całość do lodówki na całą noc .
Na następny dzień mięso przekładam do naczynia żaroodpornego  i wstawiam do piekarnika pod przykryciem na 200 stopni na około 2 godzin . Podaje z ryżem bądź kaszą jaglaną .



Tak wygląda po upieczeniu .                                                                                Smacznego 

Prześlij komentarz