środa, 17 sierpnia 2016

Greckie pomidory z imbirem

  
   
     Pomidorki , ciąg dalszy , uwielbiam pomidory w każdej postaci, a że jest sezon na to pyszne warzywo to wykorzystuje je jak się tylko da , i tu proponuję fajny dodatek do obiadu jako surówkę , i nie tylko , do kanapki czy do grilla smakuje super .

Składniki 

5 średnich pomidorów 
1 duża cebula 
1 łyżeczka startego imbiru 
1 kubek jogurtu greckiego 
1 ząbek czosnku 
1 zielony ogórek 
pieprz czarny 
sól himalajską 


Wykonanie 

  Pomidory myję i osuszam , następnie wszystkie pomidory kroję w średnią kostkę , kiedy pomidory mam już pokrojone , myję ogórka i obieram ze skóry , obranego ogórka ścieram na tarce o średnich oczkach , imbir i czosnek także ścieram na tarce tylko tym razem  na drobnych oczkach .
 Jak nasze składniki mamy już gotowe , wszystko wkładamy do miski i dodajemy , jogurt grecki , cebulkę pokrojoną w drobną kostkę i doprawiamy do smaku naszymi przyprawami , wszystko dobrze mieszamy i gotowe .
 Takie warzywa można wstawić do lodówki na godzinkę aby się schłodziło , ale i można jeść od razu po przygotowaniu .





                                                                            Smacznego 



Prześlij komentarz