piątek, 26 sierpnia 2016

Faszerowane pomidorki light





     Zapraszam na pyszne pomidory faszerowane piersią z kurczaka i fetą , danie jest bardzo lekkie , z pewnością zasmakuje osobą którzy dbają o linię jak i dla tych co lubią dobrze zjeść , takie pomidorki możemy podawać na obiad , kolację , i  także fajnie smakują z grilla, zapraszam do wypróbowania przepisu .

Składniki 

4 średnie pomidory 
1 średnia pierś z kurczaka 
1 cebulka czerwona 
1 ząbek czosnku 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
100 dag sera feta 
sól himalajska różowa 
mozzarella ( małe kuleczki )
folia aluminiowa 

Wykonanie 

Pomidorki myjemy i osuszamy , kiedy mamy pomidorki umyte , odcinamy górę pomidorka a ze środka wydrążamy miąższ , delikatnie aby nie uszkodzić pomidora , jak mamy pomidorki już przygotowane , pierś z kurczaka kroimy w średnią kostkę , cebulkę także obieramy i kroimy  drobną kostkę i dodaję do mięska , następnie dodajemy wszystkie nasze przyprawy , i rozgniecioną fetę , wszystko bardzo dokładnie mieszamy . 

Jak już mamy farsz przygotowany , wykładamy farsz w nasze wcześniej przygotowane pomidory , następnie na wierzch farszu wykładam małą kuleczkę mozzarelli i  nakrywamy pomidory kapelusikiem z pomidorka i owijam folią aluminiową i wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na 30 minut .
 Po naszym czasie pomidorki wyciągamy z foli aluminiowej i są gotowe do podania .



Pora na pomidora!
Prześlij komentarz