Faszerowane pomidorki light
Zapraszam na pyszne pomidory faszerowane piersią z kurczaka i fetą , danie jest bardzo lekkie , z pewnością zasmakuje osobą którzy dbają o linię jak i dla tych co lubią dobrze zjeść , takie pomidorki możemy podawać na obiad , kolację , i także fajnie smakują z grilla, zapraszam do wypróbowania przepisu .
Składniki
4 średnie pomidory
1 średnia pierś z kurczaka
1 cebulka czerwona
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
100 dag sera feta
sól himalajska różowa
mozzarella ( małe kuleczki )
folia aluminiowa
Wykonanie
Pomidorki myjemy i osuszamy , kiedy mamy pomidorki umyte , odcinamy górę pomidorka a ze środka wydrążamy miąższ , delikatnie aby nie uszkodzić pomidora , jak mamy pomidorki już przygotowane , pierś z kurczaka kroimy w średnią kostkę , cebulkę także obieramy i kroimy drobną kostkę i dodaję do mięska , następnie dodajemy wszystkie nasze przyprawy , i rozgniecioną fetę , wszystko bardzo dokładnie mieszamy .
Jak już mamy farsz przygotowany , wykładamy farsz w nasze wcześniej przygotowane pomidory , następnie na wierzch farszu wykładam małą kuleczkę mozzarelli i nakrywamy pomidory kapelusikiem z pomidorka i owijam folią aluminiową i wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na 30 minut .
Po naszym czasie pomidorki wyciągamy z foli aluminiowej i są gotowe do podania .

Komentarze