Cukinia w otrębach
Cukinia jest bardzo pyszna na różne sposoby , i zapraszam na wypróbowanie mojego przepisu , zawsze swego czasu panierowałam w bułce tartej , a tu proponuję spróbować w otrębach zmielonych , bardzo fajnie smakuje .
Składniki
1 cukinia
2 jajka
1 szklanka otrąb mielonych
sól
pieprz
Wykonanie
Cukinie kroję na plastry 2 centymetrowe , solę i pieprzę po obu stronach i odstawiam na około 10 minut aż sok lekko pości .
Po 10 minutach , wycieram ręcznikiem papierowym nadmiar soku.
Otręby mielę w młynku do kawy i wysypuję na talerz , jajka w oddzielnym talerzu rozbijam i lekko solę , następnie plastry cukinii moczę w jajku oraz w zmielonych otrębach , jak już mamy wszystkie plastry przygotowanie to rozgrzewamy patelnie z olejem i smażymy na złoty kolor , po usmażeniu odsączam na ręczniku papierowym nadmiar oleju , i gotowe .
Smacznego
Komentarze