środa, 3 sierpnia 2016

Cukinia w otrębach




   Cukinia jest bardzo pyszna na różne sposoby , i zapraszam na wypróbowanie mojego przepisu , zawsze swego czasu panierowałam w bułce tartej , a tu proponuję spróbować w otrębach zmielonych , bardzo fajnie smakuje .

Składniki 

1 cukinia 
2 jajka
1 szklanka otrąb mielonych 
sól 
pieprz 

Wykonanie 

Cukinie kroję na plastry 2 centymetrowe , solę i pieprzę po obu stronach i odstawiam na około 10 minut aż sok lekko pości .
 Po 10 minutach , wycieram ręcznikiem papierowym nadmiar soku.
   Otręby mielę w młynku do kawy i wysypuję na talerz , jajka w oddzielnym talerzu rozbijam i lekko solę , następnie plastry cukinii moczę w jajku oraz w zmielonych otrębach , jak już mamy wszystkie plastry przygotowanie to rozgrzewamy patelnie z olejem i smażymy na złoty kolor , po usmażeniu odsączam na ręczniku papierowym nadmiar oleju , i gotowe .


                                                                               Smacznego 
Prześlij komentarz