sobota, 27 sierpnia 2016

Biała kiełbasa w bułce ( faszerowane bułeczki )


  
     
       Często nie wiem co przyrządzić na kolację dla moich bliskich,wpadłam  na pomysł że dawno nie robiłam faszerowanych bułek , jest to bardzo fajne i smaczne jedzenie , takie bułki można faszerować przeróżnymi produktami , ja zapraszam na bułki faszerowane białą kiełbasa , z dodatkiem przypraw , smakuje fajnie, zapraszam do wypróbowania .

Składniki 

6 bułek ( według uznania ) 
3 laski białej kiełbasy 
1 pęczek kopru 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
1 łyżeczka majeranku 
sól himalajska różowa 
2 jajka 
pół szklanki mleka 
6 plasterków sera żółtego 
2 cebulki czerwone   

Wykonanie 

  Z bułek odcinam wierzch , a ze środka bułki  wyciągam miąższ , następnie na sam spód bułki wykładam po jednym plasterku sera żółtego .
Następnie cebulę obieram i kroję w drobną kostkę , kiedy mamy cebulę pokrojoną ,  rozgrzewamy patelnie i dodajemy cebulkę i przesmażamy około 5 minut , kiedy nasza cebulka się przesmaży dodajemy białą kiełbasę , ale bez flaka , flaka się pozbywamy , kiedy mamy kiełbasę na patelni , wszystko na patelni dokładnie mieszamy aby nasze składniki dobrze się połączyły , następnie dodajemy wszystkie przyprawy i posiekany koper , doprawiamy do smaku naszą kiełbasę , wszystko smażymy około 10 minut często mieszając aby nasza kiełbasa się dobrze przesmażyła .

Po 10 minutach do naszych wcześniej przygotowanych bułek wykładam warsz z naszej kiełbasy , tak aby cała bułka była wypełniona farszem , farsz wykładamy do wszystkich bułek i wykładamy na blaszkę , kiedy mamy już wszystkie bułki przygotowane do piekarnika , w misce rozbijam jaja z mlekiem , następnie do każdej bułki dodaję rozbite jajko z mlekiem , tak około 3 łyżek na każdą bułkę , jak już mam jajko rozlane , przykrywam bułki i wstawiam do piekarnika na 160 stopni na 10 minut . 
Po 10 minutach wykładam nasze bułki i podaję z sosem tzatziki .

                            

Smacznego 


    
Prześlij komentarz