poniedziałek, 29 sierpnia 2016

Biała kapusta w pomidorach z białą kiełbasą i fetą

    
   
   Ostatnio dość często wykorzystuję w swoich przepisach białą kiełbasę , może dlatego że swego czasu bardzo nam zasmakowała , i wpadłam na pomysł aby taką kiełbasę połączyć z białą kapustą , pomidorami świeżymi ,ziołami i fetą , smak jest bardzo fajny , zapraszam do wypróbowania .


Składniki 

4 białe kiełbasy  surowe 
pół główki białej kapusty 
1 pęczek koperku 
3 średnie pomidory 
2 cebule czerwone 
100 dag sera feta 
oliwa do smażenia 
sól himalajska różowa 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
1 ząbek czosnku 
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 


Wykonanie 

   Na początku szatkujemy białą kapustę , jak mamy kapustę poszatkowaną , do garnka dodajemy odrobinę oliwy i wkładamy naszą kapustę , następnie dodajemy posiekany koper , cebulę pokrojoną w kostkę oraz pomidory pokrojone w ćwiartki , wszystko przesmażamy razem około 10 minut , po tym czasie dodajemy ząbek czosnku i naszą kiełbasę białą , zalewamy wszystko wodą aby zakryło nam kapustę i kiełbasę  , gotujemy na małym ogniu do momentu aż nasza kapusta będzie już miękka .


 Jak nasza kapusta jest już mięciutka , doprawiamy do smaku pieprzem , solą , i dodajemy paprykę słodką , wszystko delikatnie przemieszamy i gotowe danie do podania .

Na talerze wykładam kiełbasę z kapustą i posypuję fetą , smakuje super .






                                                                               Smacznego 






Pora na pomidora!
Prześlij komentarz