niedziela, 17 lipca 2016

Surówęcia 3



  
  Zapraszam do wypróbowania kolejnej odsłony surówki , do obiadu niedzielnego jak znalazł , ale nie tylko .
  Ja taką surówkę lubię sobie podjadać na kolację np , do kanapki czy beż dodatków , fajnie też smakuje z grzankami , ale to już według uznania .

Składniki   ( dla 3 osób )

      1 mała kapustka lodowa 
      1 duży pomidor
      pół ogórka zielonego 
      1 ogórek małosolny , bądź kiszony 
      2 łyżki jogurtu greckiego 
      sól 
      pieprz czarny
      1 mała cebula  

Wykonanie 

Kapustę szatkujemy bardzo cienko , pomidora i cebulę  kroję w drobną kostkę ,ogórka zielonego kroję w połówki ,a ogórka małosolnego ścieram na tarce o grubych oczkach , kiedy mamy wszystkie warzywa już pokrojone , dodaję sól , pieprz i jogurt grecki i wszystko dokładnie mieszam aby składniki nam się dobrze połączyły , można wstawić do lodówki na godzinkę jeżeli lubi się schłodzoną , a jeżeli nie to można od razu podawać do obiadu .


                                                                          Smacznego 
Prześlij komentarz