poniedziałek, 11 lipca 2016

Surówecia 2




    Uwielbiam surówki w każdej odsłonie , z każdej kapusty .
      Od jakiegoś czasu chodziła za mną surówka z kapusty kiszonej,pasuje rewelacyjnie do ryby ,wątróbki drobiowej .
  Kiedy robię taka surówkę to zawsze muszę zrobić jej więcej bo super smakuje i bardzo szybko znika .

       Składniki 

             200 dag kapusty kiszonej 
            1 jabłko 
            1 pora ( sama cześć biała) 
            5 łyżeczek oliwy
            sól 
            pieprz czarny 
            duża marchewka 
            1 łyżeczka cukru 

Wykonanie 

 Kapustę wyciskam w rękach z nadmiaru soku , kiedy mam wyciśnięta kapustę kroję ją na desce i wkładam do miski ,następnie   ścieram na drobnych oczkach , marchew , jabłko .
 Porę kroję w kostkę i doprawiam do smaku solą , cukrem i pierzem i dodaje oliwę .Wszystko dokładnie mieszam i wstawiam na pół godziny do lodówki .

                                                                      Smacznego


Prześlij komentarz