pieczarkowa karkówka
Zapraszam na bardzo pyszną karkówkę na niedzielny obiad bardzo fajne danie . Bardzo lubię karkówkę jak zarówno moja rodzinka , zapraszam do wypróbowania takiego wydania mięsa .
1 kg karkówki
200 dag pieczarek
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
2 listki laurowe
5 ziarenek ziela angielskiego
5 ziarenek pieprzu kolorowego
sól
pieprz
Wykonanie
Mięso myję i osuszam , następnie kroję na plastry około 3 centymetrowe i podsmażam na złoty kolor w głębokiej patelni ,bądź garnku , kiedy mięso mamy już podsmażone to dodajemy cebulę pokrojoną w talarki oraz czosnek posiekany , podsmażamy około 5 minut wszystko razem , kiedy mamy już podsmażone mięso i cebulę , to zalewamy wszystko wodą o dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy na bardzo małym ogniu około 2 godzin.
Jak mięso mamy już miękkie to możemy zaprawić troszkę mąką , aby zagęścić , bardzo fajnie smakuje z kaszą gryczaną .
Smacznego
Komentarze