piątek, 29 lipca 2016

pieczarkowa karkówka




 Zapraszam na bardzo pyszną karkówkę na niedzielny obiad bardzo fajne danie . Bardzo lubię karkówkę jak zarówno moja rodzinka , zapraszam do wypróbowania takiego wydania mięsa .

1 kg karkówki 
200 dag pieczarek 
1 duża cebula 
1 ząbek czosnku 
2 listki laurowe 
5 ziarenek ziela angielskiego 
5 ziarenek pieprzu kolorowego 
sól 
pieprz 

Wykonanie 

Mięso myję i osuszam , następnie kroję na plastry około 3 centymetrowe i podsmażam na złoty kolor w głębokiej patelni ,bądź garnku , kiedy mięso mamy już podsmażone to dodajemy cebulę pokrojoną w talarki oraz czosnek posiekany , podsmażamy około 5 minut wszystko razem , kiedy mamy już podsmażone mięso i cebulę , to zalewamy wszystko wodą o dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy na bardzo małym ogniu około 2 godzin.
 Jak mięso mamy już miękkie to możemy zaprawić troszkę mąką , aby zagęścić , bardzo fajnie smakuje z kaszą gryczaną .

                                                                          Smacznego 
Prześlij komentarz