środa, 13 lipca 2016

Muffiny mielone




   A tu zapraszam na bardzo fajne muffiny z mięsa mielonego wieprzowego , bardzo fajny pomysł na gorąco jako danie główne ale także super smakuje jako wędlina na kanapki , można przygotować taki mięsny przysmak w formie muffin bądź w prostokątnej formie jako pasztet , w każdej formie smakuje wyśmienicie , serdecznie zapraszam do wypróbowania .

         Składniki 

          250 dag mięsa mielonego wieprzowego 
          2 całe jajka 
          1 pęczek pietruszki
          1 marchew 
          1 łyżki selera 
           pęczek szczypioru 
          1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
          pieprz czarny  ( według uznania )
          szczypta papryczki chilli 
          sól

            Wykonanie 

 Mięso wkładamy do naczynia , marchew i seler ścieramy na tarce na drobnych oczkach , szczypior i natkę pietruszki siekamy . Kiedy mamy warzywa już przygotowane to dodajemy wszystko do mięsa,dokładamy także jajka i doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami i bardzo dokładnie wszystko mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły i powstała jednolita masa . 
 Jak już mięso mamy dokładnie wymieszane , to następnie mięso wykładamy do sylikonowej formy na muffiny i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni i pieczemy około 45 minut .
 Po upływie naszego czasu wyjmujemy mięso i można podawać jako danie główne , a jeżeli chcemy muffiny wykorzystać jako dodatek do kanapek  to mięsko musi bardzo dobrze ostygnąć i aby się dobrze zastygło .

                                                                           Smacznego 
Prześlij komentarz