sobota, 30 lipca 2016

Kurczak w curry na ostro


  

   Kurczak na moim stole bardzo często gości , bardzo lubimy drób w każdej postaci , a tutaj zapraszam na aromatyczne udka z kurczaka , zapraszam na wersję ostrą , ale można także przyrządzić w wersji łagodnej , zapraszam do wypróbowania .

Składniki 

4 sztuki podwójnych udek 
1 pęczek szczypiorek 
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka papryki chilli
Sól 
 pieprz ziołowy 

Wykonanie 


  Udka kroję na pół i dokładnie myję , jak już mięsko mam umyte to posypuje mięso wszystkimi przyprawami , doprawiam do smaku solą i pieprzem , i dodaje pęczek szczypioru posiekanego i dodaje do kurczaka i wszystko bardzo dokładnie mieszam , nakrywam folią aluminiową i odstawiam na całą noc do lodówki .
 Następnego dnia piekę w piekarniku w 170 stopniach pod przykryciem z foli aluminiowej i piekę około 2,5 godziny , aby mięsko delikatnie odchodziło od kości .

                                                                 Smacznego 



Prześlij komentarz