czwartek, 14 lipca 2016

Jogurtowe co nie co




    Bardzo szybki w przygotowaniu i  zarazem smaczny dodatek do kanapek , ale także fajnie pasuje do grilla czy nawet jako samodzielny posiłek na kolację . Bardzo lubię takie połączenia, warzywa i jogurt , a w tym przypadku jest to jogurt grecki , ostatnio zakochałam się dosłownie w nim i zajadam się nim  każdej postaci,i serdecznie zapraszam do spróbowania takiego połączenia .
 Nasze jogurtowe co nie co, można przechować w lodówce na drugi dzień smaki się jeszcze bardziej połączą i będzie jeszcze lepsze . 


   Składniki 

       6 sztuk rzodkiewki 
       1 średni ogórek zielony 
       1 pęczek natki pietruszki 
       1 duży ząbek czosnku 
        200 ml jogurtu greckiego 
       sól 
       pieprz czarny 
   
   Wykonanie 

 Umyte warzywa , rzodkiewki i ogórek  ścieramy na tarce na grubych oczkach, czosnek ścieramy na drobnych oczkach.Następnie siekamy  natkę pietruszki i dodajemy do startych warzyw, doprawiamy solą i pieprzem według własnego uznania i na końcu dodajemy jogurt grecki i wszystko razem mieszamy do połączenia się składników i gotowe .
  Super smakuje jako dodatek do kanapek .




Prześlij komentarz