poniedziałek, 11 lipca 2016

Fasolka szparagowa z ziołami


    
    Uwielbiam fasolkę szparagową , kiedy przyrządzam ją w domu znika z talerzy w takim tempie że ho ho . Bardzo lubimy fasolkę w każdej postaci , ja osobiście uwielbiam najbardziej w zupie i z bułeczką z ziołami . Teraz mamy sezon w pełni na fasolkę więc trzeba korzystać i zapraszam do spróbowania fasolki w takiej odsłonie jak proponuję na zdjęciu smakuje super .

       Składniki 

          0,5 kg fasolki szparagowej 
          3 łyżki bułki tartej 
          1 duża łyżka masła 
          1 ząbek czosnku 
          pęczek natki pietruszki 
          sól 
          pieprz czarny 

     Wykonanie 

     Fasolkę oczyszczam , dokładnie płuczę pod bieżącą wodą i gotuje z dodatkiem soli do miękkości .Kiedy fasolka nam się ugotuję , na rozgrzaną patelnie rozpuszczam łyżkę masła i dodaje czosnek starty na tarce i posiekaną pietruszkę i wszystko razem mieszam i dokładam bułkę tartą oraz fasolkę , doprawiam solą i pieprzem według uznania i wszystko delikatnie razem mieszam i gotowe . Super dodatek do obiadu i nie tylko 
    
                                                        Smacznego 

Prześlij komentarz