Śledzik z surimi
Uwielbiamy śledzie w każdej propozycji .Tutaj proponuje śledzie troszkę w innej odsłonie ,ale powiem szczerze w momencie kiedy zostały zrobione i odstały tyle ile powinny w lodówce , zostały zjedzone w takim tempie że sama byłam w szoku .
Nigdy nie łączyłam śledzia z surimi a mówię sobie spróbuje i okazało się że to był strzał w dziesiątkę ,widać było po pustym słoiku .
Składniki
6 płatów śledzi matiasów
3 cebule
1 paczka surimi
pieprz czarny
pieprz ziołowy
olej
Wykonanie
Śledzie namaczam tym razem w wodzie ,do momentu kiedy stracą tą mocną słoność ,kiedy śledź będzie już dobry to kroję go w paski 2 centymetrowe i wkładam do miski ,następnie do śledzia dodaje cebulę pokrojoną w kostkę i surimi pokrojone w paski i wszystko razem mieszam .
Następnie dodaje pieprz ziołowy i pieprz czarny i olej ,wszystkie te składniki można dodać według upodobań i wszystko razem mieszam i przekładam do słoika i odstawiam do lodówki na całą noc ,na następny dzień śledzik jest super pyszny .
Smacznego
Komentarze