niedziela, 12 czerwca 2016

Śledzik z surimi

   

Uwielbiamy śledzie w każdej propozycji .Tutaj proponuje śledzie troszkę w innej odsłonie ,ale powiem szczerze w momencie kiedy zostały zrobione i odstały tyle ile powinny w lodówce , zostały zjedzone w takim tempie że sama byłam w szoku .
Nigdy nie łączyłam śledzia z surimi a mówię sobie spróbuje i okazało się że to był strzał w dziesiątkę ,widać było po pustym słoiku . 


       Składniki 

          6 płatów śledzi matiasów 
          3 cebule 
          1 paczka surimi 
          pieprz czarny 
          pieprz ziołowy 
          olej 

Wykonanie 

Śledzie namaczam tym razem w wodzie ,do momentu kiedy stracą tą mocną słoność ,kiedy śledź będzie już dobry to kroję go w paski 2 centymetrowe i wkładam do miski ,następnie do śledzia dodaje cebulę pokrojoną w kostkę i surimi pokrojone w paski i wszystko razem mieszam .
Następnie dodaje pieprz ziołowy i pieprz czarny i olej ,wszystkie te składniki można dodać według upodobań i wszystko razem mieszam i przekładam do słoika i odstawiam do lodówki na całą noc ,na następny dzień śledzik jest super pyszny .

                                                                              Smacznego 
Prześlij komentarz