sobota, 25 czerwca 2016

Penne ze szpinakiem

  
  
Szpinak ,super pyszny zdrowy ,doskonale smakuje do dań na gorąco i na zimno ,do koktajli i do sałatek ,a ja zapraszam spróbować na ciepło z makaronem ,a jak zostaje z obiadu wsuwam go na zimno .Choć się przyznam że szpinak posmakowałam dość niedawno ,ale bardzo się polubiliśmy i ta znajomość cały czas trwa i rozkwita coraz bardziej .

 Składniki 

     1 paczka makaronu penne 
     1 duża cebula 
     2 ząbki czosnku 
     paczka szpinaku ,może być mrożony 
    5 łyżek śmietany 18 % 
    serek topiony ziołowy 
    sól pieprz czarny 

Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy ,następnie dodajemy czosnek starty na tarce o drobnych oczkach i oczyszczony szpinak i przesmażamy około 10 minut .
Po 10 minutach dodajemy śmietanę i topiony serek i wszystko mieszamy aż serek się rozpuści i połączy się ze szpinakiem ,doprawiamy solą i pieprzem i gotowe .
 Do ugotowanego makaronu dodajemy gotowy szpinak i wszystko razem delikatnie mieszamy i wykładamy na talerze.


                                                                             Smacznego 
Prześlij komentarz