niedziela, 19 czerwca 2016

Masło czosnkowe

    
    Uwielbiam masło z dodatkami takimi jak czosnek czy różne zioła ,doskonale smakuje i pasuje do pieczywa jak zarówno do ziemniaków  pieczonych .
  Wykorzystuje takie masło także do podsmażania mięs do sosów i nie tylko ,zapraszam do wypróbowania .


 Składniki 

       1 kostka masła dobrej jakości 
       2 ząbki czosnku 
       4 gałązki szczypioru 
       sól do smaku 

Wykonanie 

Masło wyciągną z lodówki na kilka godzin aby było bardzo miękkie ,ząbki czosnku obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach ,następnie kroję szczypior dodaje do masła i przyprawiam solą według uznania,i wszystko dokładnie mieszam i gotowe  .

Doskonale smakuje do ziemniaków z grilla ,i świeżego pieczywa .

                                                                            Smacznego 
Prześlij komentarz