niedziela, 12 czerwca 2016

Kokosowy przekładaniec (bez pieczenia )

     
  Ciacho bez pieczenia ,kiedyś swego czasu nie przepadałam za pieczeniem ciast wiec wymyślałam ciasta bez pieczenia i oto jedno z nich ,jest fajnie słodkie dla tych to uwielbiają dość słodkie ciasta do kawy ,na spotkania w gronie rodzinnym i nie tylko .



  Składniki 

      800 ml śmietany 30%
      1 duża  paczka herbatników maślanych 
      200 ml mascarpone 
      6 sztuk batonów bounty 
      pól szklanki mleka 

Wykonanie 

Batony rozpuszczam z mlekiem na małym ogniu następnie odstawiam do wystygnięcia .
Śmietanę ubijam na sztywno ,kiedy  śmietana będzie już sztywna dodaje serek mascarpone i delikatnie wszystko razem mieszam .
Kiedy śmietana jest już ubita ,a czekolada wystudzona , na blaszkę o wymiarach 31 cm wykładam na spód herbatniki i następnie śmietanę i czekoladę i tak przekładamy po wykorzystania wszystkich składników .
Na wierzch ciasta można ozdobić owocami według własnego uznania ,doskonale się komponują owoce z super słodką czekolada z batonów .Ciasto wstawiamy do lodówki 

                                                                               Smacznego 









Tak wygląda po przekrojeniu ,najlepiej jak ciasto przez noc pozostanie w lodówce .
Prześlij komentarz