Kokosowy przekładaniec (bez pieczenia )
Ciacho bez pieczenia ,kiedyś swego czasu nie przepadałam za pieczeniem ciast wiec wymyślałam ciasta bez pieczenia i oto jedno z nich ,jest fajnie słodkie dla tych to uwielbiają dość słodkie ciasta do kawy ,na spotkania w gronie rodzinnym i nie tylko .
Składniki
800 ml śmietany 30%
1 duża paczka herbatników maślanych
200 ml mascarpone
6 sztuk batonów bounty
pól szklanki mleka
Wykonanie
Batony rozpuszczam z mlekiem na małym ogniu następnie odstawiam do wystygnięcia .
Śmietanę ubijam na sztywno ,kiedy śmietana będzie już sztywna dodaje serek mascarpone i delikatnie wszystko razem mieszam .
Kiedy śmietana jest już ubita ,a czekolada wystudzona , na blaszkę o wymiarach 31 cm wykładam na spód herbatniki i następnie śmietanę i czekoladę i tak przekładamy po wykorzystania wszystkich składników .
Na wierzch ciasta można ozdobić owocami według własnego uznania ,doskonale się komponują owoce z super słodką czekolada z batonów .Ciasto wstawiamy do lodówki
Smacznego
Tak wygląda po przekrojeniu ,najlepiej jak ciasto przez noc pozostanie w lodówce .
Komentarze