Jednogarnkowe
Składniki
1 kg mięsa karkówki bądź szybki
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka pieprzy ziołowego
1 łyżeczka soli czosnkowe
1 duża cebula
1 łyżeczka rozmarynu
Mięso umyć i osuszyć ,pokroić w kostkę nie za małą ,ale i nie za duża ,do mięsa dokładamy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy ,następnie cebulę pokrojoną w talarki wymieszać z mięsem i dostawić na całą noc do lodówki przykrywając folią spożywczą .
Następnego dnia wykładamy mięso do żaroodpornego naczynia na jedną połowę na drugą połowę wykładamy ziemniaki .
Składniki na ziemniaki
1 kg ziemniaków nie za dużych
1 łyżka papryki czerwonej
pół łyżeczki papryki ostrej
sól do smaku
3 duże łyżki oliwy
Ziemniaki obieramy i myjemy ,do ziemniaków dodajemy wszystkie przyprawy oraz oliwę i dokładnie mieszamy wszystko razem i wykładamy na drugą połowę naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 150 ,160 stopni i pieczemy dość wolno około 2 ,2,5 godziny aby mięso i ziemniaki spokojnie dochodziły do miękkości ,kiedy mięso i ziemniaki będą już miękkie podaje z surówką z kapusty pekińskiej i gotowe .
Smacznego
Komentarze