Do chleba
A tu coś dla męskiego apetytu ,troszkę tłuszczyku ale jak smakuje.Do chleba jest jak strzał w dziesiątkę do tego super pasuje i smakuje ogórek małosolny ,można zajadać się tym daniem od razu po przygotowaniu ale też super smakuje kiedy przez noc przesiedzi lodówce i zastygnie ,wtedy mamy boczkowy smalec z cebulą .
Składniki
1 szt kiełbasy wiejskiej
300 dag boczku surowego
3 duże cebule
1 ząbek czosnku
sól
pieprz czarny
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Wykonanie
Boczek kroimy w kostkę taką średnią i przesmażam na rozgrzanym oleju ,następnie zalewam wodą i podgotowuję do miękkości .
Cebule obieram i kroję w talarki i dokładam do mięsa wtedy kiedy boczek będzie już miękki i odparuje woda,oraz sprasowany czosnek i pokrojoną kiełbaskę w kostkę ,wtedy wszystko razem przesmażam do zarumienienia się kiełbasy i cebuli ,tylko na małym ogniu aby czosnek się nie przypalił ponieważ nada potrawie gorycz .
Kiedy kiełbasa się zarumieni zalewamy odrobiną wody aby cebula troszkę zmiękła ,kiedy już cebula będzie miękka ,dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku i gotowe ,doskonale smakuje z takim świeżym chlebkiem .
Smacznego
Komentarze