sobota, 25 czerwca 2016

Boczusiowe pure z marchewką

 


  
 Składniki 

       1 kg ziemniaków
       1 duża marchew 
       100 dag boczku wędzonego 
       1 cebula 
       sól 
       pieprz czarny 

Wykonanie 

Ziemniaki gotujemy do miękkości ,boczek i cebulkę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni tak z 10 minutek często mieszając aby nam się cebula i boczek nie przypalił ,kiedy boczek nabierze już chrupkości dodajemy marchew startą na tarce o drobnych oczkach i wszystko razem przesmażamy 5 minutek i odstawiamy na bok .
Kiedy ziemniaki będą już miękkie to odlewamy wodę i rozgniatamy ziemniaki bardzo bardzo dokładnie aby zrobiła nam się bardzo gładka masa i wtedy dodajemy nasz boczek z cebulą i marchewką i mieszamy wszystko jeszcze raz ,tak aby wszystkie składniki nam się połączyły i gotowe .

                                                                               Smacznego 
Prześlij komentarz