piątek, 20 maja 2016

Papryka faszerowana

   

      Papryka faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem kukurydzy ,bardzo fajne danie na niedzielny obiad ,papryka bardzo ładnie się  prezentuje z kapelusikiem z papryki i smakuje fantastycznie .

Składniki 


        0,5 kg mielonego mięsa 
        1 puszka kukurydzy 
        1 cebula 
        4 papryki czerwone 
        sól pieprz ziołowy
        2 jajka  
        folia aluminiowa 

  Wykonanie 

Mięso przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku według uznania ,następnie cebulę przesmażamy na patelni i dodajmy do mięska ,oraz kukurydzę i jajka i wszystko dokładnie mieszamy .
Paprykę myjemy i wycinamy gniazda nasienne i wykładamy mięso mielone do środka papryk i wszystkie razem obwijamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160 stopni i pieczemy około 1 godziny i 20 minut i gotowe .

                                                                                 Smacznego 
Prześlij komentarz