Mięcho do chleba
Zbliżamy się małymi krokami do Świat Bożego Narodzenia , uwielbiam ten czas , klimat ,więc nabrałam ochoty na małą rozgrzewkę, więc pierwszą moją rozgrzewką było to pyszne mięso,super smakuję z chlebkiem , ale nie tylko , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu .
Składniki
1 kg szynki
2 cebule
1 marchewka
2 łyżeczki pieprzu ziołowego
3 ząbki czosnku
1 łyżka soli
2 listki laurowe
4 łyżeczki majeranku
3 łyżki sosu teriyaki
2 łyżki papryki czerwonej
Wykonanie
Mięso zawijami w sznurek , bądź flaka sznurkowanego którego można kupić w sklepie już gotowego .
Jak mamy mięso zawiązane , zaczynamy przyprawiać nasze mięso wszystkimi przyprawami , cebulkę obieram , kroję w talarki , i dodaję do mięsa , czosnek obieram , i kroję w kawałki oraz także dodaję do mięsa , wszystkie przyprawy , oraz czosnek , wklepuję w mięso , i odstawiam do lodówki na całą noc .
Na następny dzień , nasze mięso wyjmuję z lodówki , zalewam wodą tak a by zakryło nam nasze mięso , gotujemy na bardzo małym ogniu , około 3 , 4 godzin , często sprawdzając aby mięso było cały czas zakryte wodą , dlatego a by równomiernie się gotowało .
Kiedy mięso nam się mamy już miękkie , odstawiamy do wystygnięcia i zastygnięcia , jak mięso dobrze zastygnie , gotowe do podania .
Ja lubię takie mięso mocno rozgotować , tak aby się rozrywało , z musztardą smakuje super .
Smacznego .
Komentarze