żeberka na ostro
Dziś co nasi faceci lubią najbardziej , kawałek dobrego mięcha , do tego szklanka zimnego piwa i kolacja czy obiad gotowa , zapraszam serdecznie bo naprawdę takie połączenie jest pyszne .
Potrzebne nam będą
1,5 kg żeberek wieprzowych
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka papryczki chilli
5 łyżek ketchupu ostrego
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżka majeranku
Wykonanie
Do miski przekładamy umyte i osuszone mięso , następnie dodajemy pokrojoną cebulkę w plasterki oraz czosnek , kiedy cebulkę mamy przygotowaną z czosnkiem , dodajemy nasze przyprawy , oraz ketchup i wszystko dokładnie mieszamy oraz wcieramy aby nasze mięso było dobrze połączone z przyprawami , następnie przykrywamy nasze mięso i odstawiamy na noc do lodówki .
Na następny dzień nasze mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na około 90 minut , i pieczemy pod przykryciem , a kiedy nasz czas minie a mięsko jest miękkie , podpiekamy jeszcze bez pokrywki około 15 minut , i mamy gotowe mięso do podania .
Smacznego
Komentarze