Świąteczna karkówka w cebuli
W ostatnim czasie troszkę mnie tu mało , ale mam nadzieje że już nie długo to się zmieni , a dziś serdecznie zapraszam na bardzo fajną propozycję na wielkanocny stół , pieczone mięso w cebuli , ale nie tylko , koniecznie spróbuj przepisu .
Składniki
1,5 kg karkówki
1 średnia pora
3 średnie cebule
3 ząbki czosnku
3 łyżki ketchupy ostrego
2 łyżeczki papryki czerwonej
2 łyżki majeranku
2 łyżki pieprzu ziołowego
2 łyżki warzywka
2 łyżki musztardy
Wykonanie
Do miski przekładam umyte i osuszone mięso , dodaję pokrojoną cebulę , porę , posiekany czosnek , oraz wszystkie wymienione powyżej przyprawy , następnie ketchup , musztardę , kiedy mamy dodane wszystkie dodane przyprawy , dokładnie wszystko mieszamy i pod przykryciem wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie nasze mięso razem z cebulą czosnkiem i porą przekładamy do naczynia żaroodpornego pieczemy pod przykryciem na 160 stopni około 2 , 3 godzin , sprawdzając czy mięso jest miękkie .
A kiedy nasze mięso jest już gotowe , to możemy podawać na obiad od razu po wyjęciu z piekarnika , bądź pozostawić do wystudzenia i jako wędlina na kanapki , według mnie w każdej propozycji podania smakuje super .
Smacznego
Komentarze