Jogurtowe udka w przyprawach
Witam wszystkich dziś bardzo serdecznie , u mnie pogoda za oknem jest fatalna , wiatr , zimno i deszczowo , nie chce się z domu wychodzić , a czas tak szybko mija , 10 kwietnia mija mi rok jak zdecydowałam się na prowadzenie bloga kulinarnego , mam nadzieje że to będzie dalej trwać . Z tej okazji zapraszam na smacznego kurczaka , aromatyczny po porostu pycha .
Składniki
10 pałek z kurczaka
250 ml jogurtu naturalnego
1 torebka przyprawy do chińszczyzny
sól do smaku
szczypta papryczki chili
1 duża cebulka
Wykonanie
Umyte i osuszone udka przekładam do miski , następnie do kubka z jogurtem dodaję naszą przyprawę do chińszczyzny i dokładnie mieszamy , kiedy mamy dokładnie wymieszane , zalewamy naszego kurczaka , następnie dokładamy cebulkę w plastrach i razem wszystko mieszamy , aby jogurt pokrył całego kurczaka , kiedy już jest gotowy , odstawiamy pod przykryciem na noc do lodówki .
Na następny dzień przekładamy naszego kurczaka do naczynia żaroodpornego łącznie z jogurtem i cebulką , pieczemy pod przykryciem na 160 stopni około 70 minut , po tym czasie mamy gotowe mięso do podania .
Smacznego
Komentarze