Kolorowa surówka
Ostatnim czasem naszym co tygodniowym rytuałem jest mięsna kolacja , i do każdej takiej kolacji przygotowuję surówkę , znakomicie nam smakuje , znika szybko .
Ale nie koniecznie musi być to na kolacje , także super się sprawdza jako dodatek do obiadu , ale to już zapraszam do wypróbowania dla Państwa .
Składniki
1 szt kapusty lodowej
15 sztuk kolorowych pomidorków mini
1 zielony świeży ogórek
1 paczka sera fety
5 łyżeczek oleju
sól
pieprz ziołowy
pieprz biały
łyżka balsamico
Wykonanie
Do wysokiej miski rozrywam naszą sałatę , następnie pomidorki kroję na połówki , ogórka myję i kroję w nierówną kostkę , następnie ser feta rozkruszam , dodaję olej , przyprawiam według uznania smakowego , i dodaję na końcu balsamico i wszystko bardzo dokładnie mieszam , po wymieszaniu gotowe do podania .
Smacznego
Komentarze