Pasta jajeczna z awokado
Dziś zapraszam na fajną smaczną pastę jajeczną z awokado , znakomicie nadaje się na śniadania , kolację , koniecznie próbujcie w domu przepisu mam nadzieje że znajdzie swoich zwolenników .
Składniki
4 jajka ugotowane na twardo
1 dojrzałe awokado
1 łyżka serka ziołowego
4 łyżki majonezu
pęczek szczypioru
pieprz biały
pieprz ziołowy
sól
Wykonanie
Do miski przekładam ugotowane jajka , awokado rozgniecione łyżką , łyżkę serka ziołowego , oraz majonez , następnie wszystko razem blenderem mielę na gładką masę , kiedy masa jest gotowa , dodaję pokrojony szczypior , doprawiam do smaku solą oraz pieprzem i gotowe do podania .
Taką pastę trzeba zjeść w ciągu jednego dnia , ponieważ robi się brązowa przez awokado .
Smacznego
Komentarze