Gotowana pierś w panierce
Dziś proponuję pierś z kurczaka gotowana w panierce , doskonale sprawdza się na obiad w ciągu tygodnia , dość szybko się ją przygotowuje , smak bardzo fajny , pierś jest soczysta i delikatna , zapraszam do wypróbowania przepisu .
Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka
1 duża cebula
ząbek czosnku
pół szklanki bułki tartej
1 jajko
5 łyżek mleka
sól
pieprz
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka koperku suszonego
2 łyżki masła ziołowego
Wykonanie
Pierś z kurczaka myję i osuszam doprawiam przyprawami cebulą i czosnkiem ,odstawiam na godzinkę , następnie do miski wsypuję bułkę tartą ,jajko , oraz mleko , wszystko razem dokładnie mieszam,kiedy mamy gotową panierkę , naszą pierś z kurczaka przekładam do panierki dokładnie wklepuję tak aby masa z bułki tartej troszkę pokryła nasza pierś , następnie na rozgrzaną patelnie przekładam mięso i smażę na złoty kolor , następnie zalewam wodą i gotuję na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut , po tym czasie mięso mamy gotowe do podania , świetnie smakuje z kluseczkami .
Smacznego
Komentarze