Aromatyczne mięcho
Moja połowa zażyczyła sobie kawałek mięska do chleba , mówi i ma jak ja to mówię , dziś zapraszam na bardzo smaczną karkówkę z dodatkiem przypraw i miodu , mi osobiście takie smaki bardzo odpowiadają , mam nadzieje że i Państwu zasmakuje .
Składniki
1,5 kg karkówki bez kości
2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej
2 łyżeczki pieprzu ziołowego
2 łyżeczki pieprzu czarnego
szczypta papryczki chilli
3 łyżki miodu
2 łyżki warzywka
2 średnie cebulki
3 ząbki czosnku
1 gałązka rozmarynu
1 łyżka majeranku
Wykonanie
Na wstępnie myjemy nasze mięso i osuszamy , następnie doprawiamy naszymi wszystkimi przyprawami które powyżej wymieniłam , tak porządnie wklepujemy w nasze mięso , cebulę i czosnek obieramy , kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa , na końcu polewamy miodem , i odstawiamy na całą noc do lodówki pod przykryciem .
Na drugi dzień nasze zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z czosnkiem i cebulką , dodajemy szklankę wody oraz 5 łyżek oleju , i zakrywamy pokrywką .( Jeżeli nie mamy naczynia możemy w formie i zawinąć w folię aluminiową )
Jak już mamy mięso przygotowane mięso wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 150 stopni , pieczemy na niskiej temperaturze około 3 , 4 godzin .
Po tym czasie wykładamy mięso , możemy podawać gorące na chlebek , ale i możemy odczekać do wystudzenia .
Smacznego
Komentarze