Zupka jarzynowa na żeberkach
Dziś zupka , zimno za oknem , mroźno , więc taka zupka na rozgrzanie jak znalazł , ja ogólnie bardzo lubię zupy wszystkie , mm nadzieje że i tobie zasmakuje taka propozycja na zupkę .
Składniki
1 kg żeberek
3 marchewki
1 bukiet brokuła
mały kalafior
pora
2 pietruszki
10 sztuk brukselki
10 średnich ziemniaków
3 łyżki warzywka
3 łyżki śmietany do gotowania 18 %
1 łyżka kopru suszonego
sól
pieprz
Wykonanie
Do garnka wkładam umyte żeberka , zalewam wodą i wstawiam do gotowania następnie nasze mięso gotuje na małym ogniu do średniej miękkości , między czasie obieram nasze warzywa , marchewkę,pietruszkę ścieram na średnich oczkach , porę kroję na pół plastry , i dodaję przygotowane warzywa do naszej zupy , i gotuję , następnie obieramy ziemniaki , myję , kroję w średnią kostkę i dodaję do zupy, oraz brukselkę ,warzywko , gotuję wszytko do miękkości , kiedy mięso i ziemniaki mamy miękkie , dodaję brokuła , kalafior i gotuję wszystko razem 15 minut , po tym czasie zaprawiam śmietaną ,do miski wlewam wodę i dodaję śmietanę , następnie hartuje gorącą zupą , wlewając do naszej śmietany , po wymieszaniu , całą śmietanę z wywarem z zupy wlewam do garnka dodaję koper , doprawiam solą pieprzem i gotowe do podania .
Smacznego
Komentarze