Placuszki z masłem orzechowym FIT
Moje córka uwielbia naleśniki itp , a na ostatnich zakupach moje dziecko wynalazło fajne formy własnie do naleśników ale i nie tylko , i co na mnie czekało , to wypróbowanie form jak się sprawują , super , i dziś proponuję bardzo smaczne naleśniki z masłem orzechowym , smak mniam .
Składniki
2 szklanki maki otrębowej
2 jajka
3 łyżki masła orzechowego
4 łyżki miodu
2 łyżki proszku do pieczenia
1,5 szklanki mleka sojowego naturalnego
olej kokosowy do smażenia
Wykonanie
Do miski dodaję mąkę otrębową , proszek do pieczenia , jajka , masło orzechowe , miód , mleko , i mikserem bardzo dokładnie mieszamy około 5 minut , następnie kiedy nasze ciasto jest za mocno gęste można dolać odrobinę mleka sojowego , ciasto ma być troszkę bardziej gęstsze niż na naleśniki .
Jak ciasto mamy gotowe , odstawiamy na 20 minut , po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy nasze formy , smażymy nasze placuszki , ( dla tych co nie mają form , wykładają ciasto na rozgrzaną patelnie standardowo ) , smażymy po obu stronach , na złoty kolor , następnie po usmażeniu wykładamy na talerz i możemy polać sosem klonowym , ale to już według uznania.
Smacznego
Komentarze