Pieczarkowa zupa krem z mlekiem kokosowym
Dziś zapraszam na szybkom i smaczną zupkę krem z pieczarkami i mlekiem kokosowym , super się sprawdza na rozgrzanie się po przyjściu z pracy czy ze spaceru z psem , zapraszam do wypróbowania .
Składniki
2 duże marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
200 dag pieczarek
4 łyżki mleka kokosowego
1 łyżka warzywka
1 łyżka masła ( dobrej jakości )
1 ząbek czosnku
3 średnie ziemniaki
4 szklanki wody
sól
pieprz czarny
Wykonanie
Na początku przygotowujemy wszystkie nasze warzywa , obieramy,myjemy i kroimy w średnią kostkę , kiedy mamy już warzywa przygotowane łącznie z pieczarkami , do dużego garnka wkładam łyżkę masła i rozgrzewam , następnie dodaję nasze warzywa i wszystko przesmażam około 10 minut często mieszając , na sam koniec smażenia dodaję posiekany czosnek i 1 minutkę przesmażam go razem z warzywami .
Następnie do naszych warzyw dodaję wodę , tak a by przykryła nasze warzywa , posypuję warzywkiem i gotuje na małym ogniu do momentu jak warzywa będą miękkie .
Jak nasze warzywa są już mięciutkie , blenderem wszystko mielę bardzo ostrożnie , aby się nie poparzyć , następnie dodaję mleko kokosowe , doprawiam solą pieprzem i gotowe do podania .
Smacznego
Komentarze