Udka z cebulowo pietruszkowe
Kurczaczek mniam , pyszota , jak mówi moja córka , więc co mi pozostaje , nic innego jak przygotować tą pyszotę , dziś czas na pałki z kurczaka w cebulce , bardzo pachnące i smaczne , zapraszam serdecznie do wypróbowania .
Składniki
4 pałki z kurczaka
2 cebule
2 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
sól
pieprz czarny ( według uznania )
pieprz ziołowy ( według uznania )
oliwa do smażenia
Wykonanie
Mięso przyprawiamy solą pieprzem , dodajemy pokrojoną cebulkę w talarki , czosnek przeciśnięty przez praskę , pietruszkę posiekaną, mieszamy to dokładnie , przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na całą noc .
Na następny dzień mięso przekładamy do patelni , smażymy na złoty kolor , następnie zalewamy woda i gotujemy do miękkości .
Jak mięso mamy miękkie i woda wyparowała , mięso mamy gotowe g podania .
Smacznego
Komentarze