Mielone w fasolowym sosie
Pomyślałam sobie że pewnie nie tylko mi się zdarza zrobić parę kotletów mielonych za dużo , i niestety jednego dnia nie jesteśmy wstanie ich wszystkich zjeść , i z wielką przyjemnością proponuje rozwiązanie aby nie marnować tylko wykorzystać takie kotlety , zapraszam na przepis .
Składniki
4 kotlety mielone( z dnia poprzedniego )
łyżka koncentratu pomidorowego
1 puszka fasoli w sosie pomidorowym
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
sól do smaku
2 łyżeczki majeranku
1 kostka warzywna
Wykonanie
Do garnka przekładamy nasze kotlety pokrojone w kostkę , zalewamy wodą , dodajemy koncentrat pomidorowy, kostkę warzywną , przyprawy , oraz fasolę w puszcze w sosie pomidorowym i zagotowujemy to wszystko razem , kiedy się zagotuje , mieszamy do czasu do czasu aby nam się fasola nie przypaliła , gotujemy około 10 minut wszytko razem .
Jak mięso nam się dobrze połączyło z fasolą , po 10 minutach solimy do smaku , i podamy np z makaronem , ziemniakami , bądź z kopytkami .
Smacznego
Komentarze