Wątróbka z gruszką FIT
Naszło mnie i moją familię ostatnio na wątróbkę , więc czemu by nie przygotować jej na przykład na obiad .
Pamiętam że nie zawsze byłam fanką tego typu jedzenia , ale smak się zmienia , więc zapraszam , może wam też zasmakuje taka propozycja .
Składniki
250 dag wątróbki drobiowej
1 szklanka mąki ryżowej
1 gruszka
3 duże cebule
sól
pieprz ziołowa
pieprz czarny
olej kokosowy do smażenia
szczypta papryczki chilli
Wykonanie
Na wstępnie oczyszczamy naszą wątróbkę z żółtych żyłek itp , następnie naszą wątróbkę obtaczam w mące ryżowej , i na rozgrzaną patelnie z olejem kokosowym wykładam wątróbkę ,przykrywam pokrywką i podsmażam po obu stronach na chrupko,kiedy mamy podsmażoną wątróbkę , dodajemy pokrojoną cebulkę w talarki , oraz pokrojoną gruszkę w kostkę , podsmażamy wszystko razem około 5 minut , często mieszając , po naszym czasie zalewamy 3 szklankami wody , i gotujemy na małym ogniu , do momentu odparowania wody .
Jak woda już nam odparowała , doprawiamy nasza wątróbkę solą , pieprzem , oraz chili , po wymieszaniu mamy wątróbkę gotową do podania . #Ambition
Smacznego
A na koniec zapraszam serdecznie do odwiedzin sklepie Dajar. A jak się coś się wam kochani spodoba to z hasłem ,
ZDROWE - GOTOWANIE możemy zrobić zakupy 10 % taniej
Komentarze