Ryżowe placuszki FIT z mango
Kiedy mam tylko czas , bardzo lubię przygotować takie śniadanie, smaczne i zarazem lekkie placuszki , fajnie smakują na ciepło oraz na zimo , zapraszam do wypróbowania przepisu .
Składniki ( dla 2 osób )
2 szklanki mąki ryżowej
2 jajka
2 łyżeczki ksylitolu
pół mango
pół szklanki mleka
Wykonanie
Do naczynia przesiewam mąkę ryżową , dodaję jajka , cukier ksylitol , oraz bardzo drobno pokrojone mango , następnie wszystko razem bardzo dokładnie mieszam i stopniowo dodaję mleko , ciasto ma być troszkę gęstsze niż ciasto naleśnikowe .
Kiedy mamy ciasto przygotowane , rozgrzewam patelnie z odrobiną oleju kokosowego i smażymy placuszki do wykorzystania całego ciasta .
Jak mamy usmażone wszystkie placuszki , możemy podawać , bardzo fajnie smakują ze świeżymi owocami .
Smacznego
Komentarze