Kotlety jajeczne
Czasami dla odmiany lubię przyrządzić coś nie z mięsa , a że jakiś czas temu nie przygotowywałam kotletów z jajek to nabrałam ochoty właśnie na nie , doskonale się sprawdzają do podania jako danie obiadowe , do tego surówka ziemniaczki i obiad jak znalazł , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu .
Składniki ( dla 4 osób )
6 gotowanych na twardo jajek
1 duża cebula czerwona
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy
pieprz ziołowy
sól
pieprz czarny
2 jajka surowe
bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie
Ugotowane jajka ścieramy na tarce o drobnych oczkach , następnie obraną i przesmażoną cebulkę dodaję , oraz czosnek , musztardę,3 czubate łyżki bułki tartej , surowe jajka , i wszystkie nasze przyprawy , kiedy mamy dodane wszystkie składniki , wszystko dokładnie mieszamy tak aby składniki się połączyły .
Kiedy nasze składniki mamy wymieszane , formujemy nasze kotlety i panierujemy w bułce tartej i wykładamy na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju , smażymy nasze kotlety na złoty kolor, po usmażeniu naszych kotletów , są gotowe do podania .
Smacznego
Komentarze