Schabowe roladki ze szpinakiem
Jakiś spory czas temu spróbowałam pierwszy raz szpinaku, po prostu się w nim zasmakowałam , więc tym razem zapraszam na bardzo fajne roladki schabowe ze szpinakiem , bardzo fajnie sprawdzają się na niedzielne obiady z rodzinną , zapraszam do wypróbowania i życzę miłego gotowania .
Składniki ( dla 6 osób )
8 plasterków schabu
1 czerwona cebula
3 ząbek czosnku
sól
pieprz
2 garście szpinaku
5 łyżek sosu teriyaki
bułka tarta ( do panierowania )
2 jajka
5 łyżek mleka
Wykonanie
Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione to odstawiamy na całą noc do lodówki .
Na następny dzień , wyjmuję mięso z lodówki i zaczynam faszerować szpinakiem .
Obieram cebulę i kroję w kostkę , na rozgrzaną patelnie dodaję cebulę oraz szpinak i wszystko przesmażam około 5 minut , doprawiam do smaku solą , po 5 minutach nasz szpinak jest gotowy, na nasze plastry mięsa wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy nasze roladki , kiedy mamy już wszystkie roladki wykonane , zaczynamy panierować , na talerz wysypujemy bułkę tartą , a w drugim talerzu rozbijam jajka oraz dodaje mleko i doprawiam troszkę solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszam .
Jak już mamy przygotowane składniki do panierowania , zaczynamy panierować nasze roladki i smażymy wszystko na oleju, jak mamy usmażone wszystkie roladki , przekładamy nasze roladki do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 40 minut pod przykryciem , po 40 minutach mamy danie gotowe do podania .
Smacznego
Komentarze