Koperkowa pierś z kurczaka z mlekiem kokosowym
Często przyrządzam pierś z kurczaka , jest bardzo smaczna w każdej formię , tu zapraszam na soczystą pierś z kurczaka z dużą ilością koperku, cebuli i mleka kokosowego,bardzo fajne smakuje z ryżem , bądź pure,zapraszam do spróbowania .
Składniki
1 pierś podwójna
1 duża cebula
1 pęczek kopru
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
sól różowa himalajska
4 łyżki mleka kokosowego
1 łyżeczka czosnku granulowanego
Wykonanie
Pierś z kurczaka kroję w średnią kostkę , kiedy mam już mięso pokrojone , obieram cebulę i także kroję w kostkę i dodaję do mięsa , następnie koper siekam i dodaję do naszego mięsa , kiedy mamy dodaną cebulę i koper , dodaję wszystkie nasze przyprawy i dokładnie mieszam , przykrywam folią aluminiową i odstawiam na całą noc do lodówki .
Na następny dzień mięso wyciągam z lodówki , na dobrze rozgrzaną patelnie wykładam pierś z kurczaka i smażę około 15 minut , następnie dodaję mleko kokosowe oraz pół szklanki wody, gotuję na małym ogniu aż płyn nam lekko wyparuje , kiedy płyn nam troszkę wyparował , danie jest gotowe do podania , super smakuje z ryżem .
Smacznego
Komentarze